DEEP FLOW Fördjupningskurs - Lör 22:a maj


Lördag 22:a maj 11:30 - 17:30 (5tim)
Pris: 950kr
Lärare: Jenna Svensson

 

Välkommen till en heldag i yogans tecken. Nu får du äntligen all tid för teknik och förståelse för positioner och andning. Något som vi ofta saknar under en öppen klass. Denna fördjupningskurs leds som vanligt av Jenna. Ett minimum om 6 månaders någorlunda regelbunden yogapraktik är önskvärt för att få ut det mesta möjliga av kursen. Vi begränsar antalet deltagare på denna kurs, för att var och en som deltar skall kunna få så mycket individuell feedback som möjligt.

11.30-14.30 Technic and Purpose 

Har du någon gång krånglat dig in i en yogaposition och tänkt.. vad i hela världen skall detta vara bra för? Alla som yogat ett tag kan förmodligen känna igen sig i ovanstående när vi utmanar oss i allt från fysiskt krävande till asanas (positioner) till positioner som får oss att känna att vi behöver vara vigast i världen för att bemästra. Sanningen, och det härliga, är dock att varje asana har sitt unika syfte till att öppna upp och stärka olika platser i kroppen.

I denna workshop har vi gott om tid (för tid krävs) att nörda ner oss i allt från klassiska yoga asanas (som allt som oftast dyker upp på öppna yogaklasser) till mer "avancerade" - som ofta kräver den tid som inte alltid finns under en 60min-klass för att förstå sig på. Vi kommer arbeta i både bakåtböjningar, balanser och inversioner. Vi kommer förutom att jobba med teknik i dessa positioner att ta reda på vad syftet faktiskt är. Vad händer egentligen i kroppen under tiden som vi praktiserar.

14.30-15.30 Lunchpaus 

15.30-17.30 Movement & Breath 

Det där med andningen. Som den utmanar oss oavsett om vi har yogat lite eller mycket. Att komma ihåg det där med att ANDAS! I denna workshop får det livsviktiga andetaget fullt fokus och vi inleder klassen med ett mjukt flöde med en enda prioritering: att synkronisera flödet med andetaget. Därefter pratar vi teori: varför är andningen egentligen så viktig? Varför är just andningen så central i yogan? Du får ta del av olika perspektiv kring andning och vad vi har möjlighet att påverka, ur hälsosynpunkt, med hjälp av vår andning. Vi utforskar och du får även prova på utvalda andningsövningar (pranayama)

Dagen avslutas med fika & ett mantra

BETALARE

Min profil

E-post
Personuppgifter

DELTAGARE

Ibland händer det som inte får hända - man blir sjuk och kanske just när det efterlängtade evenemanget äger rum.

Vår avbeställningsförsäkring är en frivillig försäkring som kan köpas i samband med denna bokning.

Villkor:
Avboka (oavsett skäl) senast 60min innan start och få tillbaka hela avgiften på 950kr.